Enterijer

Kako odabrati tuš kabinu?

Prilikom opremanja kupatila nije jednostavno napraviti izbor izmedju kade i tuš kabine, a još teže je, ukoliko je odluka pala na tuš kabini, odabrati onu pravu u mnoštvu modela koji se danas mogu naći na tržištu.

Zbog velikog broja modela tuš kabina, sigurno će se naći ona koja odgovara kupatilu i stilu, samo treba da znate šta tražite. Možda će traganje  i odabir prave trajati, ali će sigurno vredeti kada pronadjete pravu ili se odlučite da naručite tuš kabinu po meri, što onda znači da možete da kupite gotovu ili da je pravite po meri.

Tuš kabine po meri

Ukoliko se odlučite za tuš kabinu po meri, verovatno u kupatilu imate taj odgovarajući ugao koji ćete iskoristiti za strane kabine. Kabine po meri se prave tako što se na ugao dodaju staklene stranice. Postoji nekoliko varijanti za tuš kabine po meri, jedan je da se iskoriste tri zida obložena pločicama, a da su samo vrata staklena. Drugi i najčešći slučaj je da je tuš kabina sa dve strane omedjena zidovima, a da su njene dve strane staklene. U velikim kupatilima se praktikuje da se jedan zid sa tri strane omedji staklenim stranicama. Bez obzira o kojoj varijanti je reč, pod tuš kabine može biti u nivou kupatila ili se na pod postavlja tuš kadica. Zidovi tuš kabine mogu biti različitog oblika, od oblika zavisi stil kupatila, medjutim, pogrešan oblik tuš kabine može značajno da umanji prostor u kupatilu. Tuš kabine po meri mogu biti u obliku kvadranta (oblik parčeta pice), te su najčešće zato što se maksimalno koristi ugao. Posle njih najčešće se prave kvadratne tuš kabine dimenzija 80×80.

Prednost tuš kabina 80×80

Male tuš kabine su postale veoma važne u modernim kupatilima. Često su kupatila u stanovima veoma mala, pa je najidealnije rešenje za takva kupatila tuš kabina 80×80.  Možda Vam dimenzije govore da u ovoj tuš kabini nema mesta za komfor i opuštanje, medjutim, verujte da nije tako, nju upravo odlikuje udobnost. Dizajneri za mala kupatila preporučuju tuš kabinu 80×80 dimenzija , ona je sa dve strane omedjena zidom, a dve strane su staklene, jedna bočna i strana koja ima funkciju vrata. Vrlo je zgodna kada i kupatilu imate mali ugao, čije su stranice manje od 1 metra i taj ugao želite da iskoristite za tuš kabinu tako što ćete ga omedjiti dvema staklenim stranama.

Nova generacija tuš kabina malih dimenzija

Idealno rešenje za moderna mala kupatila su tuš kabine dimenzija 80×80 iz premium klase. Oznaka premium vezana je za materijal od koga se one prave, a to je aluminijum u konstrukciji, kaljeno staklo za stranice i akril za kadicu. Prave se od visokokvalitetnih materijala pa nema rdjanja, deformacija, ni propadanja. Ukusi su različiti, pa mnogi vole da tuš kabinu postave direktno na pod kupatila, tako im deluje luksuznije, medjutim, ima onih koji ne žele da je postave na pod, zato su preporuka tuš kadice od čistog akrila koje ne menjaju boju, pa neće sigurno naružiti kupatilo. Ove tuš kabine su visokog kvaliteta, a cena prati taj kvalitet i veoma je povoljna kad se sve uzme u obzir.

Kompanija Primavera vam nudi veliki izbor  tuš kabina različitih dimenzija.

Slični tekstovi