Enterijer

Istražujemo: Top 5 novih trendova u uređenju kupatila

Ukoliko spadate među onu populaciju koja voli da prati trendove i uređuje se prema njima, onda čitate tekst koji će vam sigurno biti od pomoći.

Često kažemo da se čistoća i uređenje jedne kuće najbolje vidi kroz izgled kupatila. I to je zasigurno tačno. Stoga, ako već redovno menjate i održavate nameštaj u dnevnoj sobi, kupujete nove dušeke za krevete, zašto ne biste posvetili pažnju i kupatilu. Neke stvari se ne menjaju iz nužde, već iz potrebe za promenama i poboljšanjem, pa bi tako trebalo i kupatilo. Stoga, sledi pet novih trendova u uređenju kupatila koji će vam sigurno pomoći da svoju ideju pretvorite u delo.

Promenite pločice

Ovo je možda najkrupnija promena koju ćete doneti svom kupatilu. U modu su ušle pločice velikih dimenzija i pastelnih boja. Možda deluje kao puno posla, ali promena pločica doneće novu svetlost u vaše kupatilo. Pored pločica pastelnih boja u modi su i pločice koje imitiraju različite materijale, pa tako pločice koje su dizajnirane kao mermer mogu biti pun pogodak.

Međutim, ne morate nužno menjati pločice u čitavoj prostoriji, već samo jednom delu. Ukoliko ste zadovoljni pločicama koje imate, ali i dalje želite da unesete promenu, dovoljno je da ih promenite na samo jednom zidu. Na primer, ukoliko su pločice u čitavom kupatilu jednobojne, odaberite one koje su išarane različitim ornamentima i njima osvežite i istaknite zid u kupatilu.

Vratite drvo u vaše kupatilo

S obzirom na to da smo spomenuli pločice koje su kopija mermera, nikako ne smemo da zaboravimo da uz njih dodamo i drvo. Često su ljudi izbegavali drvo u kupatilu jer vrlo lako može propasti ukoliko je često u kontaktu sa vodom. Međutim, dovoljna je samo redovno održavanje, i vaše drvene površine biće više nego reprezentativni dodatak kupatilu. Drveni detalji koje unesete, mogu biti mali ali će svejedno biti efektni. Na primer, možete početi od ogledala koje ima drveni okvir, ili osvetljenje sa abažurom koje ima elemente drveta. Ovaj savet možete povezati i sa prehodnim, jer pored pločica, zid možete prekriti i pločama u obliku drveta, što će bez sumnje doprineti da vaše kupatilo izgleda elegantnije.

Sakrijte vodokotlić

Tradicionalni vodokotlići koji se vide iza WC šolje su apsolutna prošlost. Sve je češća promena vodokotlića u one ugradne, koji se ne vide na površini. Ovaj tip vodokotlića ugrađuje se u zid, pa vam više neće smetati ružni vodokotilći, koji zauzimaju prostotr bez potrebe. Sve ono što nije estetski dopadljivo možete sakriti i promeniti, pa zašto ne biste i vodokotlić. Na površini će ostati samo onoliko koliko je potrebno – taster za pritiskanje kojim se ispušta voda.

Unesite novi kupatilski nameštaj

Ovaj trik takođe možemo nadovezati na jedan od prethodnih. Dobar način da osvežite svoje kupatilo je da kupite novi kupatilski nameštaj i elemente od drveta. Međutim, i da se odlučite za neki drugi materijal, sasvim je u redu. Ormarići ispod umivaonika mogu biti i korisni i lepi, pa je preporučljivo menjati ih posle nekog vremena. Ono što je u modi jesu lebdeći elementi, odnosno oni koji ne dodiruju pod. Izgledaju elegantnije, a i prostor ispod možete iskoristiti za dodatno odlaganje.

Otarasite se ugradne kade

Ugradne kade su već uveliko passé. Njih zamenjuju one koje nema potrebe popločavati i ugrađivati uza zid. Nogari u boji zlata na kojima kada stoji biće pun pogodak ukoliko želite da vašem kupatilu date notu elegancije. Dobra stvar je što se možete igrati i više sa njima ukoliko želite, pa ih postaviti na centralnu poziciju u kupatitlu umesto u ćošak. Ovaj postupak ipak je malo komplikovaniji, kako zbog odvoda, tako zbog slavina, ali ukoliko ste rešeni da svoje kupatilo kompletno izmenite, ovo bi bilo idealno rešenje. Pronađite kadu koja odgovara vešem stilu i potrebama.

Postoji dosta načina na koje možete da unesete život u svoje kupatilo i učinite ga jednom od najlepših prostorija u kući, kako ono i zaslužuje. Mi smo predstavili neke od njih, na vama je da se sada prepustite majstorisanju i unapređenju vašeg kupatila.

Fotografije: akvadom.rs