Enterijer

Kako odabrati parket, gde smestiti kancelarijski materijal – saveti za uređenje i opremanje kućne kancelarije

U kancelarijama provodimo dosta sati dnevno i složićete se mnogo je onih koji sve više rade od kuće pa možda treba porazmisliti kako ta kancelarija treba da izgleda.

Bilo da je kancelarija u vašem domu ili da je u vašoj firmi, trebalo bi da se potrudimo da ovaj prostor učinimo što produktivnijim i efikasnijim.

Naravno, ne možemo zanemariti stil. Onda dolazi ono nekima teže pitanje kako da spojimo ova dva elementa, produktivnost i estetiku kancelarije, a da to bude pun pogodak za oba kriterijuma.

Urediti svoj radni prostor tako da svakodnevno uživamo u njemu trebalo bi da je zadatak svih nas koji radimo.

O čemu onda treba povesti računa, šta sve staviti na spisak za kupovinu, kako sa dekoracijama i dr.

Evo nekoliko saveta koji vam mogu biti korisni ukoliko ste krenuli u „veliko“ opremanje, stvaranje ili menjanje vašeg radnog prostora.

Skladištenje dokumenata, potrebne papirologije, knjiga

Mnogo je lakše čuvati i organizovati sve što vam je potrebno u kućnoj kancelariji ako koristite korpe ili kutije. Grupirajte predmete i skladištite ih zajedno umesto da ih nasumično stavljate na svoj sto. Na taj način u svakom trenutku naćićete ono što vam treba i znaćete gde šta stoji. Otvorene police su odlične za organizovanje i skladištenje svih kancelarijskih materijala i predmeta. Sve je na dohvat ruke i ne morate da otvarate fioke i kopate za stvarima koje su vam potrebne.

Koristite zidove

Maksimalno iskoristite zidove u svojoj kućnoj kancelariji. Koristite ih da okačite i prikažete lične predmete kao što su fotografije, rasporedi, kalendari itd. i da oslobodite svoj pretrpani sto. Možete ih koristiti i da malo personalizujete prostor.

Izbor kancelarijskog materijala

Kupovina kancelarijskog materijala može biti uzbudljiv, ali neodoljiv poduhvat. Iako može biti zabavno kupovati različite artikle, važno je dati prioritet određenim kancelarijskim artiklima u odnosu na druge kako ne biste pretrpali svoj radni prostor materijalom koji vam realno ne treba.

Naravno nezaobilazni su rokovnici, fascicle, registratori, ležišta za dokumente, olovke, hemijske, marker, stiker blokčići, selotepi, bušači, heftalice, papiri pa sve do ozbiljnijih proizvoda kao što su laptop, štampači, skeneri, nosači za laptop, stakla za zaštitu od prekomernog korišćenja računara.

Prilikom kupovine važno je kupiti kvalitetne proizvode. Nikada ne bi trebalo da uzmete najeftiniji kancelarijski materijal, jer vrlo često najeftiniji proizvodi neće dugo trajati i na kraju će biti gubljenje vremena i novca.

Kupovina kvalitetnih proizvoda može biti skuplja u trenutku kupovine, ali ćete dugoročno uštedeti novac kada ne morate da potrošite novac na zamene i reklamacije.

Dodajte toplinu birajući hrastov parket bez obzira na cenu

Razumljivo je da želite da vaša kancelarija izgleda profesionalno, ali takođe treba da bude privlačna i udobna onima koji su u njoj. Krenimo od poda koji treba da izgleda prirodno, prirodnih boja I od prirodnog materijala.

Cene hrastovog parketa jesu poveće, ali ima i kod njih varijacija u zavisnosti od toga koju ćete vrstu hrastovog parketa. Cene se kreću od najvećih u rasponu od 20 do 40 evra po kvadratnom metro do onih koje možete naći od 10 do 13 evra po kvadratu.

Prirodan izgled vašeg poda, zdrav izbor materijala, prelepa boja i sjaj daće vašem random prostoru prelep izgled i prijatan osećaj u toku boravka u njemu.

Ukrasite zavesama

Ako je u pitanju kućna kancelarija prirodno svetlo je veoma važno i u njoj, ali da biste prostor učinili čarobnim i prijatnim, možete koristiti i zavese prelepih dezena.

Obojite zidove živopisnom bojom

Pošto kancelarija nije tip prostora koji treba da bude ekstra udoban i opuštajući, već tip sobe koja treba da vas napuni energijom, trebalo bi da obojite zidove živopisnim bojama poput žute, zelene, plave.

Naravno, slike su odličan element prostora koje dodatno daju osećaj prijatnosti I topline vašoj kancelariji.

Razmislite o osvetljenju

Svaka soba ima plafonsko svetlo, a u slučaju kancelarije to može biti neko prelepo plafonsko svetlo.

Možete se odlučiti za zaista zanimljiv oblik  lustera ali nemojte ga učiniti previše kitnjastim ili glamuroznim jer ste ipak u kancelariji a ne u dnevnom boravku.

Izaberite pravu boju za vaš radni sto

Većina radnih stolova je obično bela, siva, crna ili neutralna na neki način i to je u redu,

ali ako želite da date neku posebnost svom radnom stolu, izaberite boju koja vama najviše odgovara.

Možda to bude boja  kao što je crvena, plava ili zelena.

Slični tekstovi