Enterijer

5 razloga zbog kojih pvc prozori i vrata postaju sve popularniji

Reč „plastika“ je možda i dalje sinonim za jeftino i nizak kvalitet, ali PVC to odavno nije. Cena PVC stolarije doduše i nije toliko porasla pogotovo kada se uporedi sa prednostima koja donosi.

Ali koje su to specifične prednosti koje nude PVC prozori i vrata? U ovom tekstu ćemo, uz pomoć stručnjaka iz Profi Centra Avala detaljno da prođemo kroz sve bitne stavke i pomognemo vam da odlučite da li je PVC prava opcija i za vas.

PVC stolarija i ulazna vrata

Kada je reč o vratima, premijum PVC stolarija nudi vrhunsku zaštitu od buke i energetsku efikasnost, bez kompromisa u dizajnu. Možete izabrati boje i dezene po vašoj želji, razne ukrasne panele i široku paletu boja (danas PVC stolarija dolazi u skoro svim bojama).

Većina proizvođača nudi dugoročnu garanciju za PVC vrata, što pokazuje njihovu veru u kvalitet. Standard je obično 10 godina za profil i 3 za okov. U Profi Centru Avala, sva PVC stolarija ima garanciju 20 godina za profil i 5 za okov.

PVC stolarija i prozori imaju najvišu energetsku efikasnost

Što se prozora tiče, okvir ovde igra ključnu ulogu. PVC stolarija ima znatno bolja izolaciona svojstva od drveta i aluminijuma, pogotovo ako koristite najmodernije profile i troslojna stakla. Plus, ukoliko se prostor između stakla ispuni argon gasom, eliminisaće te problem kondenza.

PVC stolarija i prozori dolaze uz odličan odnos cena/kvalitet

Cena PVC stolarije nije samo niža u odnosu na alternative pri samoj kupovini, već i tokom celog životnog ciklusa. Sama cena drvenih okvira je obično između 20 i 30% viša u odnosu na PVC, dok su aluminijumski prozori uglavnom skuplji za više od 30%. Kada na sve ovo dodate da  PVC stolarije traje više od 50 godina uz minimalne troškove održavanja, postaje jasno zašto smo došli do zaključka iz podnaslova.

Imajte na umu da kada govorimo o niskim cenama, ne mislimo samo na varijante manje poznatih proizvođača. Nemačka PVC stolarija se takođe može naći po pristupačnim cenama kod kompanija koje, kao Profi Centar Avala, imaju dugoročnu saradnju sa renomiranim nemačkim proizvođačima. I, naravno PVC stolarija po meri je opcija kod svih ozbiljnijih kompanija.

PVC stolarija i prozori su jednostavni za održavanje

Već smo pomenuli da je tako, ali hajde da to malo detaljnije objasnimo na primeru. Ako imate drvene prozore, trebalo bi da ih krečite svakih 5 godina i ostakljujete na 2. Sa druge strane, PVC prozore samo treba da čistite sa malo deterdženta zbog glatkih površina. Takođe, PVC stolarija je jako otporna na sunčeve zrake i vremenske uslove, što znači da je farbanje i ostakljivanje znatno ređe.

PVC prozori i vrata su 100% ekološko rešenje

Ovaj razlog nije toliko vezan za vaš novčanik ili uštedu vremena, ali je jako bitan za svakog čoveka na planeti. PVC prozori i vrata se mogu u potpunosti reciklirati. Plus, dugotrajnost i nizak nivo zagađenja tokom proizvodnje takođe doprinose očuvanju ekološkog balansa.

Montaža PVC stolarije u vaš dom tako dobija i dodatnu dimenziju izvan uživanja i isplativosti.

Kako da proverite da li su PVC prozori i vrata pravo rešenje za vas

Najbolji način je da razgovarate sa stručnjacima i vidite da li vaše želje mogu da postanu realnost po prihvatljivoj ceni. Za početak, možete zakazati besplatnu konsultaciju u Profi Centru Avala, bez ikakvih obaveza da stolariju nabavite kod njih.

Njihova PVC stolarija – Beograd ponuda uključuje i besplatan izlazak na teren i merenje na teritoriji glavnog grada.