• Vojvode Micka Krstića 1 J
    Dunavske terase
    11070 Novi Beograd, Srbija
  • +381 64 641 85 66
  • info@arterracotta.com
  • www.arterracotta.rs

ARTerracotta d.o.o. je mlada firma koja je za kratko vreme pokazala da sposobna da bude interesantna i važna za srpsko tržište građevine i arhitekture.

Bavi se uvozom i distribucijom keramičkih fasadnih sistema. I to visokokvalitetnih klinker i ekstrudiranih opeka, dekorativnih listela, crepa i granitne keramike, kao i keramičkih ventilisanih fasada. Eklsuzivni zastupnik i distirbuter za jednog od najvećih i najstarijih proizvođača opeke na svetu, a najstarijeg privatnog, nemački „Roeben“.

U vremenima kada originalna cigla igra svoju nespornu prednost nad bilo kojim drugim građevinskim materijalom, želimo da ilustrujemo arhitektonski potencijal ugrađen u ovaj dobro utvrđeni materijal.

Radi se o materijalima koji su zdravi, ekonomični i energetski efikasni. Mogu se koristiti u svim energetski efikasnim kućama, uključujući pasivne, aktivne, niskoenergetske i solarne. Opeka ima minimalni životni vek od 100 godina što znači da je pokretač vrednosti. Vrlo dobro se zna da se radi o najstarijem i najpouzdanijem građevinskom materijalu još od vremena Mesopotamije.

Prikazan jedan rezultat